Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι μια ιστορική - εθνική επέτειος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο με επισημότητα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940, ήταν το αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής, από το φασιστικό καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι που είχε εγκαθιδρύσει στην Ιταλία. Στα μέσα του 1940, ο Μουσολίνι, έχοντας ως πρότυπο τις κατακτήσεις του Αδόλφου Χίτλερ, θέλησε να αποδείξει στους Γερμανούς, ότι μπορεί και ο ίδιος να οδηγήσει την Ιταλία σε ανάλογες στρατιωτικές επιτυχίες. Η αντίδραση και η αντίσταση των Ελλήνων ήταν άμεση. Η απόκρουση της ιταλικής εισβολής, αποτέλεσε τη πρώτη νίκη των Συμμάχων και ανύψωσε το ηθικό των λαών στη σκλαβωμένη Ευρώπη. Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι τα υπέρτατα αγαθά των λαών.
    Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου μας. με αφορμή την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, φωνάζει ένα Βροντερό ΟΧΙ στο Φασισμό, τον Ναζισμό και κάθε μορφή Βίας, καταδικάζοντάς τα.

     Η πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι, έχει σωρεύσει στην κοινωνία μας, πολλά δεινά. Ένα από αυτά, είναι η διάχυση φασιστικών και ναζιστικών ιδεών στα πιο ευαίσθητα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, τους μαθητές .
     Τόσο η άγνοια, όσο και η εφηβική αφέλεια αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την αποδοχή και υιοθέτηση τέτοιων ιδεών, κάνοντας τους μαθητές μας εύκολη λεία, σε αυτούς που στόχο έχουν την κατάλυση της Δημοκρατίας και την μετάλλαξη της Ελληνικής Κοινωνίας .
     Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι, ο φασισμός δεν γεννήθηκε γιατί η δημοκρατία δεν ήξερε πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τους εχθρούς της. Ο φασισμός δεν γεννιέται από κάτω, από τους εξαθλιωμένους, ή από την δημαγωγία. Ανδρώνεται εκεί γιατί βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Δε παύει όμως να αποτελεί καταφύγιο της αντιδημοκρατικής εξουσίας, γιατί ο εχθρός του φασισμού είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
      Το σχολείο οφείλει να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην εξάπλωση των φασιστικών και των ναζιστικών ιδεών. Οφείλει, μέσα από συζητήσεις, προβολές, επισκέψεις και άλλες δράσεις, να ενημερώσει και να θωρακίσει τους μαθητές ενάντια στη φασιστική προπαγάνδα.

      Είναι ευθύνη όλων μας, να πείσουμε τους μαθητές μας ότι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, και ο φασισμός οδηγούν σε  μορφές βίας ξένες ως προς τον πολιτισμό, την ιστορία μας και το δημοκρατικό μας πολίτευμα και καταδικάζουμε κάθε τέτοιο αποδεδειγμένο περιστατικό.  

    Επιθυμούμε και αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο,  που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου